Corona, de indirecte gevolgen voor Bedrijfskleding, Veiligheidsschoenen en PBM’s;

Sinds begin 2020 is onze wereld er behoorlijk anders uit gaan zien. Voor die tijd leek het onmogelijk dat we collectief mondkapjes zouden dragen en horeca en detailhandel voor lange perioden gesloten zouden worden. Inmiddels weten we helaas wel beter en ondervinden we mondiaal nog dagelijks de gevolgen van het Coronavirus.

Gelukkig gaan de cijfers in onze regio voor de korte termijn de goede kant op, zijn we met de versoepelingen weer een heel eind richting “normaal” gegaan en lijkt het grootste gedeelte van de economie onverstoord door te draaien. Onze gehele branche en daarmee ook wijzelf ondervinden echter nog wel een hoop indirecte gevolgen, waarover we u graag informeren;

In de markt van bedrijfskleding, veiligheidsschoenen en PBM is het veelal een voordeel dat “de wereld klein is”. Veel van onze toeleveranciers hebben productie in Azië of elders buiten Europa, waardoor de prijzen voor iedereen toegankelijk gehouden worden. In de pandemie waarin we ons nu nog steeds bevinden, is die globalisering echter een van de factoren waardoor ook onze markt een uitdagende tijd tegemoet gaat.

U heeft vast al verhalen meegekregen over containertekorten vanuit met name Azië, stijgende grondstofprijzen en schaarste van producten door het stilvallen van productielocaties. In onze markt is dat helaas niet anders, waardoor wijzelf, maar ook u als eindgebruiker daarvan de gevolgen gaan ondervinden. De komende tijd zullen we rekening moeten houden met de volgende situaties;

Verminderde beschikbaarheid van producten, schakelen op alternatieven;

Bij een aantal van onze producten zullen we tegen een verminderde beschikbaarheid aan lopen. Wij plaatsen waar mogelijk voororders bij onze leveranciers, waarmee we al wat meer zekerheid van tijdige productie en leveringen hebben. Het zal echter ook voorkomen dat producten een langere levertijd hebben, waardoor we wellicht moeten schakelen op sneller beschikbare alternatieven. Het kan dus zijn dat we na een bestelling met u contact opnemen om dit samen door te nemen.

Prijsstijgingen op veel producten, deze worden automatisch bijgesteld;

Onder andere katoen, maar ook synthetische- (polyester) vezels zitten qua prijs behoorlijk in de lift. Prijzen worden door onze toeleveranciers vaak per half jaar of per maand geïndexeerd, wat ook nu het geval zal zijn. Ons vernieuwde systeem zal automatisch meegaan met deze indexatie, tenzij u een contract/raamovereenkomst of aparte prijsafspraken met ons heeft, in dat geval nemen wij apart contact met u op.

Informatievoorziening over langere levertijden en backorders;

Intern ligt onze uitdaging vooral op het gebied van communicatie en het tijdig informeren van de klant met betrekking tot backorders. Doordat we nauw samenwerken met onze merken en continu de voorraden monitoren (intern en extern), proberen we u de best mogelijke service te bieden.

Ons doel, duidelijk en transparant samenwerken met onze klanten;

Als Team van der Avert werken we hard aan het verbeteren van onze communicatie, service en werkwijze. Dat kunnen we natuurlijk niet alleen, vandaar dat we u willen vragen bij toekomstige bestellingen rekening te houden met bovenstaande, mocht u verdere vragen, opmerkingen of suggesties hebben, dan horen we dat graag!